Hur flera sexuella partners inneha svenskar haft?

Enligt en examination som genomfordes av Statistiska Centralbyran (SCB) ar 2018, ledsen den genomsnittlige svensken med 6,8 personer under sin livstid. Den genomsnittliga siffran som beraknades pro man varje 8,2 personer och pro kvinnor 5,4 personer. Det genomsnittliga antalet sexpartners inneha fordubblats sedan ar 1994, nar SCB genomforde sin forsta undersokning ifall amnet. Ar 2010 hade den genomsnittliga siffran stigit till 4,3 personer per person. Att antalet har okat ar ej helt forvanansvart, enar manniskor inneha blivit allting mer inleda pro att alska med fler personer.

Svenskars sexuella liv

Hur sa galler antalet sexpartners hos den svenska befolkningen, sa visade undersokningen fran Inizio 2018 att den genomsnittliga svensken har haft 15,3 sexpartners. Denna siffra baseras kungen intervjuer med 3476 personer som var kvar 16 ar, for att fa ett brett underlag.

Skillnader mellan kvinnor och hanar

En experiment som Aftonbladet genomforde pro nagra ar sedan visade att kvinnor hade haft i genomsnitt 11,7 olika sexpartners, jamfort med att mans siffra varenda 14,7. Det ar viktigt att antyda att detta bara ar ett genomsnitt och ej tar beaktande till sexuell laggning eller alder.

Hur sa paverkar antalet sexpartners?

Antalet sexpartners en person inneha under sin livstid kan paverkas av olika faktorer. Det ar helt vanligt att en person som ar singel och utforskar sitt liv som ung vuxen har upp till 200 sexpartners, under tiden det ar likadan vanligt att en person som lever i ett omstandighet inneha farre an 10 sexpartners. Det ar relevant att komma ihag att baksida av underben som ar normalt varierar pundare kungen livssituation, och att ingen ar battre eller samre an nagon annan.

Flera annorlunda faktorer kan bearbeta hur manga personer man har sex med under sin livstid, sasom religiosa overtygelser, kulturella normer och den installning som ens grannskap inneha till sex.

Vilken ar synen gallande antalet sexpartners en partner haft?

En experiment inneha avslojat att bade hanar och kvinnor anser att runt tio personer ar ett rimligt antal tidigare partners. Ifall en person inneha haft sex med farre personer an sa kan de ses som farsk, samtidigt om de har legat med fler personer kan de traffa som pro losslappta. Dessa konklusion stoder pa samma satt som man har tagit ordna kungen hur flera personer en manniska haft sex med i medel.

Hanar och kvinnor verkar ha en enhetlig uppfattning om hur flera forr sexpartners som ar acceptabelt. Forskare tror att detta har att producera med att var vision kungen sex har andrats. Ifall man jamfor med forut 50 ar sedan, sa varje attityderna mot fordom sexpartners betydligt mer konservativa. Idag ar vi mer oppna och fria i var vision pa sexuella forhallanden. Detta indikerar att var tolkning fran sex inneha blivit mer liberal.

Svenskar i jamforelse med andra nationer

I Sverige ligger antalet personer som den genomsnittliga individen har sex med under sin livstid nagot hogre an det globala genomsnittet pa dryga 9. Det finns intressanta skillnader torsk gallande vilket land man jamfor. Norden som overgripande verkar alska hogre an andra, med Norge som det land som har det allra hogsta genomsnittet.

Synen gallande sex och relationer

Forskning inneha visat att preventivmedel som spiral och p-piller som introducerades under 1960-talet, sammanlagt med den aktivitet som spriddes ovanfor landet som sade att karlek och sex ej behovde besta samma sak, inneha haft en DateUkrainianGirl betydelsefull roll i att forstora andelen sexpartners i dag jamfort med forr.

Gisela Helmius, en sociolog spann Uppsala Universitet som har gjort studier om omradet, foresprakar att folk tar till sig beteenden de lart sig nar de var unga. Hon menar att de som vaxte upp gallande 70-talet har fort vidare laran om att sex ej nodvandigtvis behover besta kopplat till en segsliten karlek, vilket har ledt till att det inneha blivit mer accepterat att ha sex pro njutningens skull.

Solicitud de Resultados

Para aquellos que están en cuarentena o que no van a salir de casa, pueden REGISTRARSE en nuestra plataforma, de esta forma podrán descargar sus resultados.

Tener en cuenta que la oportunidad de descarga de los mismos es de ocho días desde la recepción de la muestra en nuestro laboratorio.

 

Ayúdanos a mejorar nuestro servicio realizando nuestra encuesta de satisfacción al usuario Acceder aquí

Ha solicitado sus exámenes